Recensie: Fall Of Serenity – The Crossfire (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 10 december 2007
Fall Of Serenity – The Crossfire (Lifeforce) (CD) Fall of Serenity mag zich wat mij betreft rekenen tot de top van de Duitse metalcore. Samen met collega’s Maroon en Heaven Shall Burn maken zij al enige jaren de betere vorm van deze populaire metalvariant. Want metal is het. De hardcore-invloeden zijn bij deze heren nooit erg prominent geweest, maar op ‘The Crossfire’ hoor ik louter een mengsel van allerlei bruut gebeuk uit de metalhoek. Niet dat dat een slecht iets is, integendeel.

De heren zijn er in geslaagd een geheel te smeden dat niet alleen zeer fris klinkt, maar ook nog eens ontzettend werkt op de nekspieren. Want wie bij het ondergaan van ‘The Crossfire’ zijn hoofd stil weet te houden, heeft zijn metalhart niet op de juiste plek zitten. Denk hierbij aan een mengsel van death, thrash en een vleug black metal, alles overgoten met een Gothenburg-sausje waar menig In Flames-fan wel pap van lust.

Dat het album een stuk harder en meer metal is uitgevallen dan voorganger ‘Bloodred Salvation’ kan ook alleen maar een plus genoemd worden. Weliswaar is dit een trend die al bij meer (al dan niet voormalige) metalcorebands te horen was dit jaar, maar er is nog geen sprake van vlekkeloos kopiëren van een stijl. Metalcore is dood, leve de New Wave Of German Metal!

86

Muziek van 'The Crossifre' op: Myspace.com/fallofserenity


Website Fall Of Serenity