Recensie: Wowbeggar - So…!?! (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 4 maart 2003
Wowbeggar - So…!?! (Eigen beheer) (MCD) De muziekstijl waar Korn en Coal Chamber begin jaren ‘90 furore mee maakten, is een geheel eigen leven gaan leiden en valt tegenwoordig onder de vreselijke noemer nu metal. Ook in Nederland lopen diverse bands rond die deze metalstijl hanteren. Belangrijkste voorbeeld is Dreadlock Pussy, maar minder bekende namen als Taste Of Insanity, Stillborn en Dimension Seven timmeren ook gestaag aan de weg. Vanaf heden kan de voor mij tot nu toe onbekende band Wowbeggar aan dit lijstje toegevoegd worden, want op deze EP ‘So…!?!’ tappen de heren uit eenzelfde vaatje.

Moderne, swingende metal, waarin invloeden van Deftones, Ill Niňo en Ultraspank terug te vinden zijn. In het opende ‘Paranoia Interrupt’ doen de vocalen me zelfs heel even aan Life Of Agony denken. De band komt zowel opzwepend en overrompelend als ingetogen en melodieus voor de dag en weet door haar spel mooie spanningsbogen te creλren. In de persoon van Reuben Portillo beschikt Wowbeggar bovendien over een prima zanger.

Minpuntje zijn de drums die hier en daar wat rommelig overkomen. Ook de productie had wel iets vetter gemogen. Het klinkt nu een beetje ver weg allemaal. Een gemiste kans, aangezien je tegenwoordig zelfs met een in eigen beheer opgenomen plaat met een knallende productie op de proppen moet komen, wil je nog een beetje opvallen. Echter, potentie is er zeker. Ik denk dan ook dat Wowbeggar bij een volgend (geheel) album kan uitgroeien tot een veelbelovende metalact.

79
Website Wowbeggar