Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dååth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: A Perfect Murder
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 8 september 2004, 23:52
Metalcore zit al een flink tijdje in de lift. De immense stroom metalcore-releases lijkt niet van wijken te willen weten en overlaadt de liefhebber praktisch maandelijks met bakken vol 'verplichte kost'. Aangezien ik het credo 'je moet niks' hoog in het vaandel heb staan, zal ik het niet in mijn hoofd halen om het recent verschenen album van A Perfect Murder als dusdanig te bestempelen. Maar dat 'Unbroken' een poepvette metalcoreplaat is, staat wat mij betreft als een paal boven water.Het een en ander te weten komen over deze Canadese formatie blijkt niet zo simpel als gedacht. Het interview dat ik heb met gitarist Carl Bouchard verloopt namelijk allerminst vlekkeloos. Zaken als een belabberde verbinding en een gesprekspartner, die mij in allerbelabberdst Engels te woord staat, maken de communicatie er niet beter op. Maar genoeg geklaagd, aan het woord is snarenman Carl Bouchard.

"Aanvankelijk hadden wel nogal eens problemen met het samenstellen van een setlist. We zijn wel tevreden over ons vorige album (Cease To Suffer, Good Fellow Records, GZ), maar naarmate we meer optredens deden, merkten we dat er op dat album eigenlijk maar een stuk of vier echt geschikte en representatieve live-tracks op staan. Dat gevoel heb ik bij deze plaat totaal niet. Afgezien van het instrumentale nummer vind ik alle tracks op ‘Unbroken’ geschikt om live te spelen."

"Dat wil niet zeggen dat ik niets aan te merken heb op het album of dat ik vind dat dit onze beste tracks ooit zijn. Zeker niet, de rek is er nog lang niet uit. Voor nu is dit echter een goede plaat, waar we trots op kunnen zijn. Maar zoals gezegd is het creatieve plafond nog lang niet in zicht. Op ons volgende album willen we onszelf dan ook niet klakkeloos gaan kopieren. Op onze volgende plaat willen we meer old school thrash-invloeden verwerken."

Kun je leven met de voor de hand liggende vergelijking met Hatebreed?

“Hatebreed heb ik erg hoog zitten, in feite was het één van de bands die me verslaafd maakte aan deze muziek. Dus ik vind het helemaal niet erg om met hen vergeleken te worden, integendeel. Maar zelf hoor ik de gelijkenis niet echt en kan ik moet zeggen dat die band ook geen directe invloed voor ons is. Onze invloeden moeten meer in de old school thrash metal- en old school hardcorehoek gezocht worden."


"Naar mijn mening zijn degenen die met de vergelijking Hatebreed aankomen, vooral mensen die enkel en alleen naar hard- en metalcore luisteren. Vanuit die optiek is de vergelijking ook best logisch. Maar als je je metalklassiekers als Slayer, Metallica, Kreator en dergelijke kent dan hoor je dat wij, behalve naar een hardcoreband als Cro-Mags, juist veel vaker teruggrijpen naar het geluid van de oude thrash helden. In feite stamt daar natuurlijk alle hedendaagse metal en metalcore van af. Slayer en Metallica zijn daar verantwoordelijk voor, niet Hatebreed."

Wat is het verhaal achter de albumtitel?

“Iedere band die ploetert voor erkenning krijgt onherroepelijk een hoop tegenslagen te verwerken. Op tour bijvoorbeeld, genaaid worden door je label of zaaleigenaren, gecancelde shows, zodat je amper genoeg geld hebt om fatsoenlijk te eten, dat soort dingen. Dat is de reden dat dit album ‘Unbroken’ heet. Daarmee zeggen we in feite tegen onszelf: het maakt niet uit wat er gebeurt of wat we moeten doorstaan om ons doel te bereiken, ‘we will always remain unbroken’."

"We zullen ons er altijd doorheen slaan, weet je wel? Iets waar we ons tevens aan op kunnen trekken, als het weer eens tegenzit, in ons dagelijks het leven of binnen de band.”


Zal 'Unbroken' middels tours ondersteund worden?

"We zijn in onderhandeling met een vooraanstaand agentschap. Maar omdat er nog niks bevestigd is, wil ik daar nu nog niet teveel over kwijt. Maar als we die deal binnen weten te slepen opent zich een geheel nieuw scala aan tourmogelijkheden. Al staan we al geregeld op de planken. Zo staat er binnenkort een complete tour door de VS voor de deur. Ook staan we op een bekend metalfestival deze zomer, samen met onder andere Cryptopsy. Echter, met deze deal op zak, hebben we veel meer mogelijkheden, wat betreft tours en optredens."

Tenslotte vertrouwt de gitarist me toe dat hun straight edge-principes hen niet tot SXE-discipelen maakt.

"Alle leden binnen de band zijn straight edge. Dat is belangrijk voor ons en daar schamen we ons ook zeker niet voor. Maar we beschouwen dit als iets voor onszelf. Het is niet zo dat we iedereen willen ‘bekeren’. Het zal mij een zorg zijn wat een ander doet. Rook vooral je sigaret als je graag dood wil gaan aan kanker. We voelen namelijk niet de behoefte om te 'preachen'. Ik zie teksten als iets persoonlijks. Frank (zang, GZ.) schrijft alle teksten. Zodoende zijn die teksten zijn visie op bepaalde zaken, verder niets. Kun je er wat mee, dan is dat mooi meegenomen. Maar vind je het niks, ook goed. We zijn er niet op uit om wie dan ook de les te lezen."

Gerco Zwiers

Website A Perfect Murder

Recensie 'Unbroken'