Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dεεth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: Devious
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 3 december 2003, 01:14
Mosterd na de maaltijd? Een beetje wel, aangezien interviews met Devious al op elk Nederlands metal e-zine opdoken de laatste tijd. Deze Twentse death metalknapen wisten het zelfs al voor elkaar te krijgen om met hun langharige smoelwerken een halve pagina van de Aardschok te (ont)sieren. Wat dat betreft heeft hun mediaoffensief wel iets weg van de overdaad aan exposure die The Monolith Deathcult ten deel viel, na het uitkomen van hun promo en niet veel later het debuut.In beide gevallen is de aandacht gerechtvaardigd, want ook Devious heeft, middels haar dit jaar verschenen debuut 'Acts Of Rage', laten zien heel wat in huis te hebben. Dus mosterd na de maaltijd of niet, feit is dat ons landje in de vorm van Devious weer een coole death metalband rijker is. In een van Oost-Nederlandse nuchterheid doorspekt relaas, staat bassist Sven Blackfuel te woord om een en ander (nogmaals) uit de doeken te doen.

Jullie hebben 'Acts Of Rage' in ιιn dag opgenomen. Is dat een kwestie van geld of wilden jullie op die manier de spontaniteit in de opnames behouden?

"Nou, meer in een paar avonden. We zouden de opnames verspreiden over twee weekenden, maar daarvan kwam er ιιn te vervallen, wegens ziekte van onze drummer. Toen hebben we het over een aantal avonden uitgesmeerd. Qua uren kom je dan inderdaad niet ver over een dag heen. Geld was niet zozeer het probleem, we zaten namelijk in een relatief voordelige studio. Het liep gewoon allemaal heel lekker, waardoor de opnames snel gingen. En als het er eenmaal goed opstaat, is het toch goed?"

Ik ben jullie cd wel steeds meer gaan waarderen, maar blijf erbij dat de nummers mijns inziens toch niet echt op zichzelf staan.

"Dat kan kloppen. Die kritiek hebben we vaker gehad. Alle muzikanten binnen de band zijn behoorlijk technisch onderlegd, al is het niet zo dat we met opzet technisch willen spelen, maar zo komen de songs er meestal gewoon uitrollen. Guido (gitaar) schrijft de meeste nummers en daar gaan we vervolgens als band mee aan de slag. Volgens sommigen bestaat onze muziek uit teveel losse stukjes. Daar valt op zich wel wat voor te zeggen, maar dit is nou eenmaal de muziek die wij willen maken."

Misschien een beetje een dooddoener, maar hoe denken jullie op te gaan vallen in de vloedgolf aan death metalbands die ons land de laatste tijd overspoelt?


"Eigenlijk hopen we dat dat gedeeltelijk al gebeurd is, doordat we op veel sites en in diverse bladen opduiken en daardoor naamsbekendheid opbouwen. Wij horen vaak dat we een energieke live-show hebben, dus dat is ook positief. Bij optredens van ons wordt bovendien altijd flink wat merchandise verkocht En verder moet de muziek gewoon voor zichzelf spreken. Het ligt je of het ligt je niet."

Waarom staat in jullie biografie zo expliciet dat jullie geen satanische of destructieve teksten hebben?

"Ik heb er zelf een flinke hekel aan als een band mij wil opleggen wat ik wel of niet moet doen en zo denken wij daar binnen de band allemaal over. Wij willen dus absoluut geen mening overdragen met onze teksten. Maar we hebben echt wel wat te vertellen."

Ja, in plaats daarvan maken jullie naar eigen zeggen gebruik van intelligente teksten. Waar gaan die dan zoal over?

"Nou ja, intelligente teksten. Het zijn toch vooral doorsnee death metalteksten. Onderwerpen als slachtpartijen en religie komen daarin aan bod. De teksten zijn overigens van de hand van Frank(drums) en Arnold (zang)."

Met die intelligente teksten valt het dus wel mee.

"Daarmee bedoelen we meer dat we geen duidelijke boodschap uitdragen. Je krijgt als band vaak vragen als 'waar gaan jullie teksten over?' of 'wat is jullie boodschap?'. Met die zin in onze bio willen we meteen duidelijk aangeven: wij hebben geen boodschap."

Om nog even jullie bio in te duiken, daarin hebben jullie het over 'heavy touring'. Zit er al wat aan te komen wat dat betreft?


"Momenteel staat er nog niks vast, maar ik weet dat Sjuul (Zomba, CXR. GZ) bezig is om voor ons optredens in Duitsland te regelen. We hebben daarnaast nog wel een paar losse optredens hier en daar staan. Met een daadwerkelijke tour willen we wachten totdat alle recensies en interviews achter de rug zijn. Het regelen van optredens e.d. gaat toch een stuk makkelijker als ze al eens van je gehoord of over je gelezen hebben."

Zijn jullie een beetje tevreden met de exposure die jullie krijgen? Ik zie jullie op alle e-zines wel staan en zag jullie zelfs in de Aardschok opduiken.

"Daar zijn we zeer tevreden mee. We hadden dat ook niet verwacht. Het feit dat Sjuul daar nu veel mee bezig is helpt zeker. Dat was ons zelf niet gelukt. Zeker niet zo snel en in deze mate."

In al die interviews zal wel vaak naar dezelfde dingen gevraagd worden. Is het niet vervelend om keer op keer dezelfde vragen te moeten beantwoorden?

"Dat valt over het algemeen wel mee. We krijgen inderdaad vaak vragen over de teksten en daar zitten we niet zo op te wachten. Er wordt altijd wel gevraagd naar het label en naar de rol van Sjuul. Maar het is helemaal niet erg dat we dat vaak moeten vertellen, want we zijn erg blij dat het allemaal gaat zoals het gaat. Daar raken we niet over uitgepraat."

Gerco Zwiers

Website Devious

Recensie 'Acts Of Rage'