Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dĺĺth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: Eminence (3)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 21 april 2008, 17:20
Je hebt bands die het succes komt aanwaaien en je hebt bands die voor elk behaald succes keihard moeten knokken. Eminence, uit Belo Horizonte, Brazilië, is een band uit de laatste categorie. Al lijkt er een kleine vijftien jaar na oprichting eindelijk schot in de zaak te komen. De Braziliaanse neo-thrashers wisten de drukbezette producer Tue Madsen te strikken voor het produceren en mixen van hun nieuwe studioplaat. Met het imposante eindproduct, 'The God Of All Mistakes' genaamd, was het vinden van een label slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk werd gekozen voor het Spaanse Locomotive Records.Het woord is aan Alan Wallace, gitarist en de drijvende kracht achter Eminence.

"We waren er erg op gebrand om ons vorige album 'Humanology' te overtreffen en hebben daar onze stinkende best voor gedaan. 'Humanology' was niet slecht, maar sinds die plaat is verschenen is Eminence behoorlijk gegroeid, al zeg ik het zelf. Ik heb het gevoel dat je op dit album goed kunt horen dat we als band eindelijk echt onze draai hebben gevonden. We hebben er keihard aan gewerkt, maar 't is niet voor niks geweest. Dit is het eerste album waar ik echt tevreden mee ben."

De nieuwe plaat is geproduceerd en gemixt door de momenteel überhippe Tue Madsen. Niet slecht voor een toentertijd nog labelloze band.

“Voor ons was het uiteindelijk ook een verrassing dat hij het wilde doen. Ik heb Tue een jaar of drie geleden leren kennen en sindsdien hebben we altijd contact gehouden. Toen we begonnen met het schrijven van deze plaat, hield ik hem steeds op de hoogte van de vorderingen en telkens als we weer een nummer af hadden stuurde ik hem een mp3. Maar absoluut niet met de gedachte dat hij uiteindelijk onze plaat zou gaan produceren. Toen we echter bijna klaar waren met de pre-productie liet hij ons weten graag met ons te werken. Op dat moment had hij het echter nog te druk met andere productieklussen, maar zodra hij de tijd had, is hij naar Belo Horizonte gekomen."


Tue Madsen is een van de meest gevraagde metalproducers van de laatste tijd en zijn naam duikt op ontelbaar veel albumhoezen op. Meestal betreft dat enkel het mixen, terwijl hij voor ‘The God Of All Mistakes’ zelfs afreisde naar Brazilië. Hij moet dus wel heel enthousiast zijn over Eminence.

"Hij is inderdaad erg te spreken over Eminence, kan ik je vertellen. Alles bij elkaar is hij hier zo’n drieënhalve week geweest en logeerde die tijd bij mij thuis. In die periode hebben we natuurlijk keihard gewerkt aan de opnames, maar zijn we er ook regelmatig op uit getrokken en hebben we Tue ons land laten zien. Ik kan gerust zeggen dat er een goede vriendschap tussen hem en de band is ontstaan. En natuurlijk zijn we dik tevreden met wat hij voor de plaat heeft gedaan."

'Humanology' werd geproduceerd door Neil Kernon. Ook al geen kleine jongen. Toch waren jullie niet volledig tevreden met zijn productie.

“Dat klopt. Op zich was ‘Humanology’ wel een oké album, maar wat ons betreft had er meer in gezeten. We waren vooral niet erg te spreken over het geluid van de drums. Laten we zeggen dat we zelf iets anders voor ogen hadden. Neil Kernon heeft op zich goed werk geleverd, maar het resultaat was eerlijk gezegd toch een tikje teleurstellend. Het is echter niet fair om alles op de producer af te schuiven. Voor een geslaagd album is niet alleen een goede producer nodig, maar ook een goede band. Een producer kan namelijk niet toveren.”


Bedoel je daarmee dat Eminence ten tijde van de opnames van ‘Humanology’ ook steken heeft laten vallen?

"Zo zou ik het niet willen noemen, maar de band was toen zeker niet op z'n best. Een van de redenen was het plotselinge en ongelukkig getimede vertrek van zanger Beto (Ferris, red.), vijf maanden voordat we de studio in zouden gaan. Wallace (Parreiras, red.), onze huidige zanger, kwam ongeveer twee maanden later aan boord. Hij had dus maar een kleine drie maanden om zich in te werken en om zich de songs eigen te maken. Bovendien telde 'Humanology' maar liefst zeventien nummers."

'The God Of All Mistakes' is de eerste plaat met bassist Thiago Correira. Volgens Alan is het echter nog te vroeg om hem al een vast bandlid te noemen.

"Toen Jairo Guedz de band verliet, hebben we Rodrigo, een goede vriend van de band, gevraagd ons tijdelijk uit de brand te helpen voor het doen van de nodige optredens. We wisten dus vanaf het begin dat hij maar tijdelijk zou blijven. Op zich wilde hij zich wel vast bij de band voegen, maar dat was praktisch gezien onmogelijk. Hij heeft een fulltime baan en een gezin te onderhouden. Zijn vervanger, Thiago (Correira, red.), kennen we al jaren uit het lokale bandcircuit. Voorheen speelde hij ondermeer in de band Udora, waar ook de huidige drummer van Sepultura, Jean Jolabella, deel van uit maakte. Tot nu toe verloopt de samenwerking naar ieders tevredenheid, maar of hij definitief onze vaste nieuwe bassist wordt, is nog niet zeker. Daarvoor is het nog wat te vroeg. Onze aankomende Europese tour wordt zijn vuurdoop."

Die Europese tour gaat in september van start en gaat waarschijnlijk zo'n anderhalve maand in beslag nemen.

"Waarschijnlijk gaat de tour dertig ŕ veertig shows omvatten. Dat worden voornamelijk clubshows, maar we zullen ook op een aantal festivals spelen, ondermeer in Denemarken en Oostenrijk. Ik kan je zeggen dat ik er erg uitkijk naar deze trip. Vervolgens is het ons voornemen om volgend jaar zomer weer jullie kant op te komen. Als het even kan als voorprogramma van een grotere naam. Ook willen we volgend jaar graag op een aantal Europese festivals spelen."


Eminence heeft de blik vooral gericht op Europa, maar hoe staat het met de naamsbekendheid in eigen land?

"Eminence is in Brazilië geen grote naam, maar de meeste metalfans hier weten wel wie we zijn. Door de media wordt metal nog steeds genegeerd, dus het hele metalgebeuren is erg underground hier. Door de globalisatie zie ik die situatie wel langzaam verbeteren. Ook de komst van internet heeft de wereld een stuk kleiner gemaakt. Je kunt nu je computer aanzetten en je hebt verbinding met de hele wereld. Dat is enorm belangrijk voor een band als Eminence. Vergeet niet dat Brazilië nog altijd een derdewereldland is."

Wat merk je daar in het dagelijks leven van?

"De lonen liggen hier bedroevend laag. Ook kent Brazilië nog steeds enorm veel armoedeproblemen en de corruptie weelt nog altijd tierig. En dan is er nog de grootschalige drugshandel die voor veel ellende zorgt en met extreem veel geweld gepaard gaat. Daarnaast wordt de kloof tussen arm en rijk met de dag groter. Met aan de ene kant mensen die bulken van het geld en aan de andere kant mensen die helemaal niets hebben. Als Amerikanen of Europeanen aan Brazilië denken, denken ze aan carnaval, mooie vrouwen en futebol. Klopt allemaal, maar er is ook een andere, minder zonnige kant die te vaak onbelicht blijft. Kids van nog geen tien jaar die verslaafd zijn aan crack, meisjes van twaalf, veertien jaar die al moeten tippelen en uitgebuit worden. Ook dát is Brazilië."

Iets anders. Met de release van 'Inflikted', het debuut van Cavalera Conspiracy, is de discussie over een mogelijke reünie van Sepultura weer in volle hevigheid losgebarsten. Als inwoner van Belo Horizonte (waar zowel Eminence als Sepultura vandaan komen) zit jij een stuk dichter bij het spreekwoordelijke vuur. Hoe reëel acht jij de veelbesproken reünie?

"Ik weet het niet. Cavalera Conspiracy is nu al voor zo'n beetje het hele jaar volgeboekt en speelt deze zomer op alle grote festivals. En Sepultura zit op dit moment in de studio om een nieuwe plaat op te nemen, waarna een Europese tour gepland staat. In de nabije toekomst acht ik het dus sowieso uitgesloten. Maar ook op langere termijn zie ik zo'n reünie niet zo één twee drie gebeuren. Volgens mij gaat Sepultura zanger Derrick en hun nieuwe drummer niet zo makkelijk op straat zetten. En daar komt nog wat bij: Andreas ken ik niet zo goed, maar Paulo Jr. is een goede bekende van me en ik weet van hem dat hij er weinig voor voelt om weer samen met Max in een band te spelen. Ik heb dus nog zo m'n twijfels over die reünie."

Gerco Zwiers

Website Eminence

Recensie 'The God Of All Mistakes'Recensie 'Humanology'