Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dååth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Live Verslagen: Mosh Meeting, Roosendaal 25/03/2007
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 10 april 2007, 17:59
Terwijl het nog even duurt voordat het zomerfestivalseizoen van start gaat, is er voor de mensen die daar niet op willen wachten in Roosendaal alvast een zeer aardig minifestival genaamd Mosh Meeting. Hier kan men voor een zacht prijsje genieten van een mengsel van lokaal, nationaal en internationaal talent, met Textures als knallende afsluiter. Genoeg reden om af te reizen naar het zuiden van het land om poolshoogte te gaan nemen in Roosendaal.Er zijn niet al te veel mensen aanwezig bij de start van het festival, maar gezien het feit dat die al om 13.30 uur is, is dat niet verwonderlijk. Aan de energieke jonge honden van Forget To Forgive de eer om het publiek wakker te schudden op deze zondagmiddag. Daar slagen ze wonderwel vrij aardig in. Hun emo/metalcore gaat er bij het (nog) overwegend zeer jonge publiek in als koek. Zelf ben ik echter niet geheel overtuigd van de kwaliteit en strakheid van hun muziek en al helemaal niet van hun emo-looks. Dus wrijf ik de slaap uit mijn ogen en begeef me maar eens richting bar.

Het begint ondertussen gezellig druk te worden in partycentrum Erato en als Underlined aan zijn set begint, staan zij toch al voor een redelijk gevulde zaal. Hun melancholieke poppy metal is nou niet direct muziek om een feestje op te bouwen en ook hun podiumpresentatie kan het publiek daar niet zo toe aansporen. Maar desondanks is het zo slecht nog niet. Zeker hun Deftones-cover ‘My Own Summer (Shove It)’ geeft er blijk van dat deze eveneens jonge gasten zeer aardig kunnen spelen.

De derde band van de dag is Kill.Caress. Hun progressieve metal met vleugen Neurosis en Meshuggah staat niet alleen als een huis, ook het geluid is vandaag voor het eerst fatsoenlijk te noemen. Daarnaast laat zanger Pieter Verpaalen (ex-Textures) horen dat hij de geschikte strot heeft om deze bak herrie aan elkaar te brullen. Een band om in de gaten te houden.


Ik ben er nog niet helemaal uit wat voor stijl de band Liftid speelt. Vermoedelijk komt een mengsel van nu metal, emo en metalcore nog het meest in de buurt. In ieder geval speelt de band een behoorlijke portie schizofrene muziek. En dat gaat ze toch parten spelen. Ondanks dat het allemaal goed is uitgevoerd en de mannen behoorlijk veel energie in hun podiumpresentatie stoppen, kan ik ergens toch niet helemaal meekomen met hun optreden. Het publiek daarentegen blijkt hier weinig last van te hebben.


Progressief is een woord dat vaak in me opkomt vandaag. Zo ook bij het optreden van Magnacult. Maar dat is niet de enige term die van toepassing is op hun muziek. Superbruut is er een die ook niet misstaat. De band beukt, scheurt en giert dat het een lieve lust is. En dan spelen ze ook nog eens retestrak. Bovendien straalt het van de band af, in combinatie met een uitstraling van het grootste plezier. Zo zouden meer bands het moeten doen. Enig minpuntje is het veel te hoge volume, wat op den duur toch wel vervelend wordt. Maar dat doet aan de kwaliteit niets af. Mocht je de kans hebben, gaat deze band zien, ze rocken!

De enige buitenlandse band van de dag is het Engelse Twin Zero. Het eerste wat opvalt bij deze band is dat ze beschikken over twee drummers, die simultaan op de trommels rammen. Een beetje overbodig naar mijn mening, maar het ziet er leuk uit. Hun muziek valt te omschrijven als groovy en noisy soundscape metal met hier en daar wat afwijkende ritmes. Het een en ander wordt gebracht op een behoorlijk professionele manier en is ook optisch de moeite waard. Het is echter niet de meest makkelijke muziek en dat werkt bij een eerste kennismaking niet altijd even goed. Maar daar lijkt het publiek zich niets van aan te trekken, want de band mag rekenen op een zeer enthousiaste respons.


Zoals al eerder gezegd is de afsluiter van de dag Textures. De band die op plaat meer dan overtuigt en ook live altijd garant staat voor een heerlijk potje kwaliteitsgebeuk. Vandaag is de band echt in topvorm. Het geluid is zeer goed en het enthousiasme straalt ervan af. Knallers als ‘Swandive’ en ‘Regenesis’ worden door het publiek dan ook erg enthousiast ontvangen en krijgen het hardste applaus van de dag. Daar komt bij dat deze gasten zó onmenselijk strak spelen, dat ik me begin af te vragen of ze wel van deze planeet komen. Wat mij betreft de beste metalband van Nederland. Wat een optreden!

Wolter Bosch

Foto’s: Alex Bosnjak

Website Mosh Meeting