Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dååth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: Marionette
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 28 mei 2008, 07:42
Niet alles is wat het lijkt. Dat bleek maar weer eens toen ik Marionette’s debuut Spite’ in mijn cd-speler duwde. Verwachtte ik na het zien van een aantal bandfoto’s, bevooroordeeld als ik ben, geconfronteerd te worden met een wanstaltige emocoreplaat, het tegenovergestelde was het geval. ‘Spite’, het debuut van dit jonge gezelschap uit het Zweedse Gothenburg, is namelijk een zeer onderhoudende plaat, waarop extreme metalklanken, pakkende vocalen en dito songstructuren zijn samengesmolten tot spannende songs die in je bovenkamer blijven rondspoken.

Interviews: Moonspell
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 15 mei 2008, 09:42
Moonspell zou je gerust kunnen betitelen als de ambassadeur van de Portugese metalscene. Want terwijl het aantal bands uit dit Zuid-Europese land nog altijd ver achterblijft bij veel andere landen binnen Europa, manifesteert Moonspell zich al geruime tijd in binnen- maar vooral buitenland op uiterst succesvolle wijze. Het gloednieuwe ‘Night Eternal’ is het zoveelste bewijs dat de goth metalformatie tot de absolute top van de Europese metalscene behoort.

Interviews: Cavalera Conspiracy
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 6 mei 2008, 09:33
In augustus 2006 komt er na vele jaren een einde aan een van de meestbesproken vetes in metalland, namelijk die tussen de broers Max en Iggor Cavalera. Na de Grote Verzoening begint het bij de beide heren al snel weer te jeuken en dus duurt het niet lang voordat de Cavalera’s weer samen aan het jammen slaan. Als blijkt dat de chemie tussen de broers weer helemaal terug is, worden de plannen serieuzer en beginnen de eerste contouren van het huidige Cavalera Conspiracy zich af te tekenen.

Interviews: Dawn Of Demise
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 28 april 2008, 13:59
"Ik zal het maar eerlijk vertellen: eigenlijk willen wij niets liever dan non-stop blasten, maar wij kunnen dat gewoon niet", aldus Bjorn Jensen, bassist van Dawn Of Demise. Altijd lachen met die Denen, maar gelukkig hebben ze meer verstand van death metal. Het recent verschenen 'Hate Takes Its Form' is daar het beenharde bewijs van. Op hun eerste full-length blinken de Denen niet zozeer uit in originaliteit als wel in effectiviteit. Het gezelschap doet namelijk geen enkele moeite om diens invloeden (US death metal) te verhullen, maar strooit ondertussen wel rijkelijk in het rond met grooves om van te watertanden.

Interviews: Cataract
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 25 april 2008, 15:38
"Waarschijnlijk denken de meeste mensen buiten Zwitserland nog steeds dat Celtic Frost het enige is dat ons land op metalgebied te bieden heeft", verzucht Fedi (voluit: Federico Carminitana), frontman van Cataract. Hoewel hij daar waarschijnlijk gelijk in heeft, timmert 'zijn' band ook al enige jaren fanatiek aan de spreekwoordelijke weg. Dit jaar beleeft de band zelfs zijn tienjarige jubileum. Om dit feestje luister bij te zetten, is vorige maand studioalbum nummer vijf verschenen, simpelweg 'Cataract' geheten. Hierop laat de band horen dat hun bikkelharde mengelmoes van metal en hardcore nog niets aan kracht heeft ingeboet.

Interviews: Eminence (3)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 21 april 2008, 17:20
Je hebt bands die het succes komt aanwaaien en je hebt bands die voor elk behaald succes keihard moeten knokken. Eminence, uit Belo Horizonte, Brazilië, is een band uit de laatste categorie. Al lijkt er een kleine vijftien jaar na oprichting eindelijk schot in de zaak te komen. De Braziliaanse neo-thrashers wisten de drukbezette producer Tue Madsen te strikken voor het produceren en mixen van hun nieuwe studioplaat. Met het imposante eindproduct, 'The God Of All Mistakes' genaamd, was het vinden van een label slechts een kwestie van tijd. Uiteindelijk werd gekozen voor het Spaanse Locomotive Records.

Interviews: The Arcane Order
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 30 maart 2008, 14:37
The Arcane Order bestaat in de huidige vorm nog maar vanaf 2005, maar heeft sindsdien absoluut niet stilgezeten. Een jaar later al debuteerde de band met het verdienstelijke ‘The Machinery Of Oblivion’, waarop The Arcane Order een erg solide melodierijke death/thrashvariant ten beste bracht. Met de begin dit jaar verschenen opvolger ‘In The Wake Of Collisions’ doen de Denen er nog een schep bovenop, met een plaat die op alle fronten een grote sprong voorwaarts laat horen; een extremere sound, sterkere songs en een betere productie.

Interviews: Sworn Enemy
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 25 maart 2008, 08:18
Wat eind jaren negentig begon als een hardcoreband met metaltrekjes is twee EP’s en drie full-lengths later uitgegroeid tot een loeistrakke bijna-volbloed thrash metalband, waarin enkel de vocalen en de sporadische breakdowns nog herinneren aan Sworn Enemy’s hardcoreverleden. Op het eind vorig jaar verschenen ‘Maniacal’ wordt de verthrashing consequent voortgezet. Veel verschil met het vorige ‘The Beginning Of The End’ is er niet, behalve dan het wat donkerdere geluid van ‘Maniacal’. Jamie Hunt, die de bas inwisselde voor de gitaar, hangt aan de telefoon.

Interviews: Backfire!
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 21 maart 2008, 01:25
Nadat Backfire! in de jaren negentig gold als één van de koplopers van de toentertijd florerende eurocorescene, was het de laatste jaren akelig stil rond de Maastrichtse hardcoreformatie. Althans, zo leek het. “Als je weinig in Nederland speelt en lange tijd niets uitbrengt, denken veel mensen al snel dat de band niet meer bestaat”, aldus gitarist van het eerste uur, Wyb Brouwer. Met het verschijnen van het ongemeen ruige ‘In Harm’s Way’ heeft Backfire! echter aan alle twijfel luidruchtig een eind gemaakt.

Interviews: Heaven Shall Burn (3)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 13 maart 2008, 05:15
Op Heaven Shall Burns nieuwe album ‘Iconoclast’ is veel bij het oude gebleven. Zo is de maatschappijkritiek weer verpakt in bikkelharde, death metallende songs, waarin snoeiharde agressie en krachtige melodieën weer gebroederlijk zij aan zij gaan. Vervolgens werd voor de opnames opnieuw uitgeweken naar de Rape Of Harmonies Studios, waar de beide gitaristen Maik Weichert en Alexander Dietz zich bogen over de productie. En voor het mixen en masteren viel de keuze van de Duitse formatie wederom op de waarschijnlijk drukst bezette metalproducer van dit moment, Tue Madsen.

Interviews: Divine Heresy
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 5 maart 2008, 07:20
Een van dé verrassingen op metalgebied van 2007 is zonder enige twijfel Divine Heresy. Het ijzersterke debuutalbum ‘Bleed The Fifth’ dat vorig jaar via Roadrunner verscheen, is een even simpele als effectieve optelsom van agressie, melodie en pakkende songstructuren. In december was de band live te bewonderen in de Utrechtse De Helling. Voorafgaand aan Divine Heresy’s debuut op Nederlandse bodem (zie concertbespreking elders op Blackfuel) komen de antwoorden van een ietwat slaperige frontman Tommy Cummings.

Interviews: Ignite
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 februari 2008, 17:43
Dankzij een absoluut uniek geluid en een uitstekende live-reputatie mag Ignite zich al jaren verheugen in de warme belangstelling van vele hardcorefans. En met het ijzersterke ‘Our Darkest Days’, dat in mei van vorig jaar verscheen, lijkt de band tevens eindelijk een brug naar een groter publiek te hebben geslagen. Eind vorig jaar was de band, als onderdeel van de rondreizende Persistence-tour, in Tilburg. In de 013 maken we met zanger Zoli Teglas de tussenstand op.

Interviews: Soldiers
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 24 december 2007, 10:18
Hoewel Soldiers een nieuwe naam is in hardcoreland, hebben de bandleden er al de nodige jaren bandervaring op zitten. Zo zijn drummer Dan Bourke en zanger Rick Jimenez tevens actief in de band This Is Hell, waarmee zij vorig jaar het debuut ‘Sundowning’ afleverden - recent ook in Europa (door Trustkill/SPV) uitgebracht. De muziek van Soldiers is andere koek. Want waar This Is Hell zo nu en dan nog wel op enige melodie of fijnzinnigheid kan worden betrapt, kiest Soldiers voor de frontale aanval. Met hardcore van het kaliber ‘shock and awe’.

Interviews: Machine Head
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 20 december 2007, 19:53
Als aanvoerder van The Black Crusade Tour is Machine Head eind november neergestreken in onze hoofdstad. Dit ter promotie van ‘The Blackening’, het zesde studioalbum van de band uit Oakland, Californië dat eerder dit jaar verscheen. Met nummers die niet zelden over de tien minuten klokken, is op dit album de stijgende lijn die is ingezet met het voorgaande ‘Through The Ashes Of Empires’ consequent doorgetrokken.

Interviews: Sybreed
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 9 december 2007, 23:16
Bij het noemen van de naam Zwitserland zullen de meeste mensen eerder denken aan bergen, alpenhoorns en kaasfondue dan aan metal. Het land heeft dan ook bar weinig bands van formaat voortgebracht. Maar dat er altijd uitzonderingen zijn die de regel bevestigen, wordt maar weer eens bewezen door de heren van Sybreed, die onlangs het uitstekende ‘Antares’ uitbrachten. Tijd om vocalist Benjamin eens aan de tand te voelen.

Vorige pagina <<< >>> Volgende pagina