Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dååth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: Dawn Of Azazel
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 2 februari 2010, 22:54
Na vier jaren van ogenschijnlijke afwezigheid doorbrak de Nieuw-Zeelandse death metalband Dawn Of Azazel eind vorig jaar de stilte met een klapper van een nieuwe plaat. Nou had het drietal op het in 2005 verschenen ‘Sedition’ al bewezen niet voor één gat te vangen te zijn, op ‘Relentless’ is DOA’s furieuze, tegendraadse death metal tot volle wasdom gekomen. Zo zit de cocktail van dynamische ritmes, loeistrakke blastsalvo’s en vuige grunts ditmaal niet alleen veel beter in de productionele verf, ook songtechnisch zijn de Nieuw-Zeelanders een flink stuk opgeschoten. Vindt ook zanger/bassist Rigel Walshe.

Interviews: Biohazard
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 15 januari 2010, 08:07
Met de huidige golf aan reünies was het an sich geen al te grote verrassing dat ook Biohazard begin 2008 zijn wederopstanding wereldkundig maakte. Wél verrassend was het nieuws dat het hier een terugkeer van de klassieke bezetting betrof. Dus mét Bobby Hambel, de gitarist die de band medio jaren negentig na onenigheid verliet en waar de overgebleven bandleden nadien nooit een waardige vervanger voor wisten te vinden. Of zoals zanger/gitarist Billy Graziadei het zelf samenvat: “Biohazard zonder Bobby was als een hond met drie poten.”

Interviews: My City Burning
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 27 november 2009, 16:52
Eén van de grote verrassingen van 2009 staat op naam van My City Burning dat in september van dit jaar debuteerde met de ijzersterke EP ‘White Lies, Black Eyes’. Hierop wordt niet alleen tomeloze agressie in verrassend pakkende songs gestoken, maar slagen de Amsterdammers er met hun mix van hardcore en thrash tevens in fris voor de dag te komen in een vrijwel volledig vastgeroeste scene. Sindsdien heeft MCB niet stilgezeten, want ter promotie van de EP wordt intensief getourd en weet de band door het nodige gelobby optredens met diverse bekende bands los te peuteren.

Interviews: Gorgoroth (2)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 25 november 2009, 08:15
Alsof de duvel ermee speelt. Na in 2006 zowel artistiek als commercieel te pieken met het sterke ‘Ad Majorem Sathanas Gloriam’, valt het Noorse Gorgoroth nog geen anderhalf jaar later al ruziënd uit elkaar. Wat volgt is een breed uitgemeten juridisch steekspel tussen enerzijds zanger Gaahl en bassist King en anderzijds gitarist Infernus, met als inzet de rechten op het gebruik van de bandnaam. Voor de buitenwacht wordt het er intussen, met twee verschillende versies van de band, niet bepaald duidelijker op. Begin dit jaar biedt een Noorse rechtbank echter uitsluitsel en wijst Infernus aan als rechtmatige uitbater van de band.

Interviews: Seita
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 5 maart 2009, 22:20
Na het uiteenvallen van hun toenmalige bands Retturn en With Pride slaan begin 2007 de in Amsterdam woonachtige Brazilianen Dom Mura (drums) en Michel Gambini (zang, gitaar) de handen ineen en formeren de nieuwe band Seita. Al snel wordt de oefenruimte betrokken om te broeden op een stel agressieve metalsongs. Eenmaal uitgegroeid tot viertal wordt begin 2008 het resultaat van die inspanningen ingeblikt en levert de band eind vorig jaar in eigen beheer de indrukwekkende MCD ‘Imprint Forever’ af.

Interviews: Enslaved
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 30 november 2008, 13:50
Al jaren weet Enslaved als geen ander grimmige black metal, ijzige screams en schelle gitaren op fabelachtige wijze te verenigen met dromerig muzikaal avontuur. Zo ook op ‘Vertebrae’, het meest recente huzarenstukje van de uit het Noorse Bergen afkomstige band. Op deze inmiddels negende langspeler vertoont Enslaved andermaal met verve zijn kunsten, wat opnieuw een prachtplaat heeft opgeleverd waarmee de avontuurlijk ingestelde metalfan met een gerust hart de winter in kan.

Interviews: Anima
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 15 oktober 2008, 20:38
Eén van de jongste aanwinsten van het gerenommeerde Metal Blade Records luistert naar de naam Anima. Dit vijftal uit het Duitse Nordhausen heeft een gemiddelde leeftijd van amper zeventien jaar, maar zet op het recent verschenen ‘The Daily Grind’ al een erg volwassen deathcoregeluid neer. Nou helpt de moddervette productie (Rape Of Harmonies-studio) daarbij zeker een handje, maar ook de verrichtingen van de piepjonge bandleden mogen niet worden uitgevlakt.

Interviews: Iced Earth
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 17 september 2008, 10:46
Op een maandag in juli is Iced Earth-opperhoofd Jon Schaffer neergestreken in het American Hotel in onze hoofdstad om de Nederlandse pers tekst en uitleg te verschaffen over het nieuwe ‘Something Wicked: Crucible Man Part 2’, Iced Earths tiende langspeler. Het album dat de door de achterban toegejuichte terugkeer markeert van zanger Matt Barlow, die de band in 2003 verliet voor een baan als politieagent. Ook blijft het daarmee samenhangende ontslag van Tim ‘Ripper’ Owens, die na Judas Priest ook bij Iced Earth zijn biezen kon pakken, zeker niet onbesproken.

Interviews: Cryptopsy
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 8 augustus 2008, 21:18
Op basis van vingervlugge, blastende death metalplaten als ‘None So Vile’, ‘Whisper Supremacy’ en ‘And Then You’ll Beg’, platen met een hoog hak-op-de-tak-gehalte, stond het Canadese death metalinstituut Cryptopsy tot voor kort bekend als een stel hypertechnische virtuozen voor wie toegankelijkheid taboe was. Tot voor kort, want op het eind mei verschenen ‘The Unspoken King’ is een heel ander Cryptopsy te horen. Wiskundige hooks en jazzeske capriolen hebben plaatsgemaakt voor pakkende songstructuren en kamerbrede grooves.

Interviews: Whitechapel
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 8 augustus 2008, 00:30
Whitechapel gaat als een speer. Begonnen in 2006 werd de deathcoreformatie uit Knoxville, Tennessee al binnen no-time opgepikt door Siege Of Amida Records, dat medio vorig jaar het botbrekende debuut ‘The Somatic Defilement’ uitbracht. Deze stoomwals van een plaat wist de aandacht van het gerenommeerde Metal Blade te trekken. Dat niet alleen de carrière van de band zich snel ontwikkelt, is te horen op ‘This Is Exile’, Whitechapels recent verschenen tweede album.

Interviews: Gorgoroth (1)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 29 juli 2008, 07:26
“Het begint zo langzamerhand bijna op een soapserie te lijken”, verzucht bassist King Ov Hell (echte naam: Tom Cato Visnes), doelend op het slepende conflict tussen enerzijds hem en zanger Gaahl en anderzijds gitarist Infernus, die voorheen samen de Noorse black metalband Gorgoroth vormden. Sinds Gaahl en King vorig jaar september de samenwerking met gitarist Infernus hebben beëindigd, maken namelijk beide partijen aanspraak op de gebruikersrechten op de bandnaam Gorgoroth en het bijbehorend logo.

Interviews: Krisiun (2)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 21 juli 2008, 23:39
In de vorm van ‘The Southern Storm’ heeft Krisiun recent zijn zevende langspeler afgeleverd. En eenieder die bekend is met het werk van deze Braziliaanse blastbeatvreters weet dat je dan je borst(en) nat kan maken voor een portie nietsontziende, ultrastrakke death metal met een Zuid-Amerikaans temperament. Het maakt het beluisteren van dit brok spartaanse agressie andermaal tot een intense ervaring. Een kleine twee weken voor de release van de nieuwe plaat hangt Max Kolesne, de razendsnelle trommelaar van de band, goedgemutst aan de telefoon.

Interviews: Hail Of Bullets
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 11 juli 2008, 01:33
Met het machtige ‘…Of Frost And War’ bewijzen de mannen van Hail Of Bullets die afzonderlijk van elkaar al opzien baarden met Thanatos, Gorefest, Asphyx en Judgement Day, het nog steeds in zich te hebben. De authentiek klinkende, taaie death metal op ‘…Of Frost And War’ ademt pure oldschool en ploegt, zonder een moment te verslappen, twaalf tracks lang op dreigende en soms zelfs doomeske wijze voort. Het perfecte decor voor het concept van de plaat: operatie Barbarossa, de codenaam voor Hitlers rampzalig verlopen poging de Sovjet Unie te veroveren.

Interviews: Unleashed (2)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 29 juni 2008, 01:52
Terwijl de meeste subgenres binnen metal even snel verdwijnen als ze zijn opgekomen, is het typisch Zweedse death metalgeluid, eind jaren tachtig vormgegeven door bands als Hypocrisy, Dismember, Grave en Unleashed, twintig jaar na dato nog steeds springlevend. Bovendien zijn het anno 2008 nog steeds veelal dezelfde bands die het vuur brandende houden. Ook Unleashed is nog steeds van de partij en lijkt van pensioneren voorlopig nog niets te willen weten.

Interviews: Textures (3)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 23 juni 2008, 09:55
Vanaf het moment dat in 2003 het debuut ‘Polars’ de wereld wordt ingestuurd, geldt Textures al als het zondagskind van de Nederlandse metalscene. Sinds het verschijnen van ‘Silhouettes’, full-length nummer drie, kan helemaal niemand meer om de band heen. Op de nieuwe plaat wordt voortgeborduurd op het avontuurlijke en diverse metalgeluid dat op de twee eerdere platen is ontvouwen. Met dit verschil dat het focuspunt deze keer meer dan ooit bij de individuele song ligt. “We hebben dit keer meer geprobeerd echte liedjes te schrijven.”

Vorige pagina <<< >>> Volgende pagina