Interviews A - Z
(hed) p.e.
37 Stabwoundz
7th Nemesis
A Perfect Murder
Aborted
Aeon
After Forever
Aisling
Akercocke (1)
Akercocke (2)
Amaran
Amon Amarth
Amplifier
Ancient Rites
Anima
Annihilator (1)
Annihilator (2)
Arch Enemy
Atreyu (1)
Atreyu (2)
Backfire!
Biohazard
Black Majesty
Blind Myself
Blind Sight
Blood Red Throne
Borknagar
Born From Pain (1)
Born From Pain (2)
Breamgod
Burning Skies
By Night
Carnal Lust
Cataract
Cavalera Conspiracy
Closterkeller
Coldworker
Conspiracy A.D.
Crimson Falls
Cryptopsy
Cypher
Dark Fortress (1)
Dark Fortress (2)
Dawn Of Azazel
Dawn Of Demise
Death Angel
Death Before Dishonor
Decapitated (1)
Decapitated (2)
Deicide
Delphian
Desensitised
Destiny
Destruction
Detonation (1)
Detonation (2)
Devious
Dissenter
Divine Heresy
Do Or Die
Dying Fetus
Dååth
Eminence (1)
Eminence (2)
Eminence (3)
Enslaved
Entrails Eradicated
Evemaster
Exmortem
Fear My Thoughts
First Blood
Forcefeed
Glass Casket
Godhate
Gorgoroth (1)
Gorgoroth (2)
Gory Blister
Grave
Grenouer
Hail Of Bullets
Hatesphere
Hearse
Heaven Shall Burn (1)
Heaven Shall Burn (2)
Heaven Shall Burn (3)
Heaven Shall Burn (4)
Hellyeah
Herod
Horned God
I Scream Records
Iced Earth
Ignite
Imperia
Incantation
Infinited Hate
Insidious Disease
Internal Suffering
Job For A Cowboy
Kiju
Knuckledust
Koldborn
Krisiun (1)
Krisiun (2)
Leaves' Eyes
Leng Tch'e
Liar
Life Of Agony
Lunaris
Machine Head
Madball
Marionette
Moonspell
Morifade
Mors Principium Est
My City Burning
Naglfar
Napalm Death (1)
Napalm Death (2)
Neaera
Nile
Occult
Opeth
Opposition Party
Out To Win
Perzonal War
Pig Destroyer
Pro-Pain
Psyopus
Raging Speedhorn
Raunchy
Rebel Meets Rebel
Relevant Few
Sammath
Sathanas
Scarve (1)
Scarve (2)
Seita
Septic Flesh
Sepultura
Severe Torture (1)
Severe Torture (2)
Severe Torture (3)
Shadowlord
Sick Of It All
Sinai Beach
Since The Flood
Single Bullet Theory
Sinister
Six Reasons To Kill
Sk;rl
Skarhead
Skinless (1)
Skinless (2)
Soldiers
Spirit Disease
Spiritual Beggars
Spiritual Beggars & Grand Magus
Spoiler NYC
Strapping Young Lad
Sun Caged
Superjoint Ritual
Sworn Enemy
Sybreed
Taste Of Insanity (1)
Taste Of Insanity (2)
Teamkiller
Textures (1)
Textures (2)
Textures (3)
The Amenta
The Arcane Order
The Blacklist
The End
The Legion
The Lucifer Principle
The Monolith Deathcult (1)
The Monolith Deathcult (2)
The Red Chord (1)
The Red Chord (2)
The Setup (1)
The Setup (2)
The Spyderz
The Wounded
Throneaeon
Throwdown
Thyrfing
To Kill
Transmission0
Trivium
Type O Negative (1)
Type O Negative (2)
Type O Negative (3)
Unleashed (1)
Unleashed (2)
Vader
Vomitory (1)
Vomitory (2)
Whitechapel
Withered
Wolverine
Interviews: Amon Amarth
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 22 april 2011, 03:51
Amon Amarth heeft het succes aan z’n kont hangen, zoveel is zeker. Zowel in Europa - het voorlaatste ‘Twilight Of The Thunder God’ leverde onder meer in Duitsland een hoge hitnotering op – als in de VS gaat men en masse voor de bijl voor de machtige doch melodieuze death metal van de Zweedse Vikingvloot. Ook het machtige nieuwe ‘Surtur Rising’ is koren op de molen van de alsmaar groeiende achterban, die wederom volledig op zijn of haar wenken bediend wordt. ‘Surtur Rising’ bevat alle vertrouwde ingrediënten en laat aan herkenbaarheid niets te wensen over. En steekt kwalitatief met kop en schouders boven diens voorganger uit.

Interviews: Death Before Dishonor
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 25 maart 2011, 13:42
De platen ‘Friends Family Forever’ en ‘Count Me In’ lieten een gespierde en explosieve optelsom van Blood For Blood en Madball horen en katapulteerden Death Before Dishonor naar de subtop in hardcoreland. Die positie werd verder verstevigd met ‘Better Ways To Die’, waarop de band uit Boston voor het eerst punkinvloeden toeliet in diens betonnen hardcoresound. Terwijl een opvolger nog even op zich laat wachten, wordt in de tussentijd de aardkloot rondgetourd. Zo stonden de mannen begin deze maand, met de bands The Mongoloids en AYS, in Het Front te Vroomshoop. Het vormt de aanleiding voor een onderhoud met frontman Bryan Harris.

Interviews: Dååth
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 14 november 2010, 10:55
Dååth debuteerde in 2004 met het in eigen beheer uitgebrachte ‘Futility’. Maar eenmaal ingelijfd door Roadrunner Records komt de band pas echt goed op stoom als drie jaar later opvolger ‘The Hinderers’ het licht ziet, een plaat waarop de mannen uit Atlanta, Georgia verrassen met hedendaagse (death) metal van hoog niveau; technisch uitstekend onderlegd en ontzettend catchy. Datzelfde geldt voor ‘The Concealers’, full-length nummer drie, dat voor Dååth zowel artistiek als commercieel een stap hogerop betekent. Als we gitarist Eyal Levi moeten geloven, is de band op het gloednieuwe ‘Dååth’ pas écht tot volle wasdom gekomen en worden ditmaal alle remmen losgegooid.

Interviews: Entrails Eradicated
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 6 november 2010, 20:50
Hypertechnische, razendsnelle, ja zelfs bezeten death metal, het is zo langzamerhand bepaald geen noviteit meer. En tóch mag Entrails Eradicated, een Australisch gezelschap dat death metal van eenzelfde kaliber produceert, vernieuwend heten. ‘Viralocity’, de EP waarmee de band eerder dit jaar met een mokerslag debuteerde, wordt bevolkt door allesvermorzelende death metal. Súper extreem, vollédig over the top, maar tegelijkertijd verbazingwekkend open en transparant en daardoor tot de laatste snik keihard in-your-face. De felicitaties zijn voor Jim Parker, een van de twee vingervlugge gitaristen van Entrails Eradicated.


Interviews: Spiritual Beggars
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 27 september 2010, 03:41
Voordat Michael Amott in 1996 de basis legde voor Arch Enemy, was hij al in de weer met Spiritual Beggars. Een band waarmee de Zweedse gitarist zich, in plaats van de death metal die hij vroeger met Carnage en nu met Arch Enemy maakt, focust op klassieke hardrock, heavy metal en - in de beginjaren - groovende stoner rock. Gevoed door nostalgie en een sterke hang naar de jaren zeventig. Na een aantal meer stoner-georiënteerde platen begint Spiritual Beggars met de komst van zanger Janne Christoffersson steeds meer zijn liefde voor traditionele hardrock uit te diepen, zoals te horen op het machtige ‘On Fire’ uit 2002 en het drie jaar later volgende ‘Demons’.


Interviews: Life Of Agony
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 19 september 2010, 09:47
Het is alweer twintig jaar geleden dat gitarist Joey Z en bassist Alan Robert spijbelden van school om bij Alan in de kelder de eerste songs van Life Of Agony in elkaar te sleutelen. Een twintigste verjaardag vraagt om gepaste maatregelen, moet de Newyorkse band gedacht hebben. Dus werd het plan opgevat om tijdens een select aantal shows het monumentale debuut ‘River Runs Red’ uit 1993 integraal ten gehore te brengen. Voor de thuisblijvers bracht I Scream Records eerder dit jaar de cd/dvd ‘20 Years Strong - River Runs Red: Live In Brussels’ uit, waarop de show in de Brusselse Ancienne Belgique fraai is gedocumenteerd.

Interviews: Death Angel
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 8 september 2010, 02:19
Sinds Death Angel begin deze eeuw besloten heeft de draad weer op te pakken, lijken de Bay Area thrashers niet te stoppen. Met het verschijnen van de platen ‘The Art Of Dying’ (’04) en ‘Killing Season’ (’08), waarop Death Angel diens klassieke Bay Area thrash succesvol nieuw leven inblaast, is de formatie weer helemaal terug en (weer) geworden tot een graag geziene gast op de internationale podia. Het nieuwe ‘Relentless Retribution’ toont aan dat zelfs het vertrek van drummer Andy Galeon en Dennis Pepa, beide bandleden van het eerste uur, niet zorgt voor een kink in de kabel.

Interviews: Insidious Disease
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 14 augustus 2010, 22:05
Oude tijden herleven op ‘Shadowcast’, het recent verschenen debuut van Insidious Disease, een relatief nieuwe band die in meerdere opzichten bijzonder te noemen is. Ten eerste omdat de bezetting een optelsom is van louter metalprominenten. Maar ook omdat de oprichters van de band, de gitaristen Silenoz (Dimmu Borgir) en Jardar (Old Man’s Child), zich eens van een hele andere kant laten zien. Op ‘Shadowcast’ ruilen de snarenplukkers hun melodierijke en ijverig gecultiveerde black metal in voor pure en van elke vorm van franje ontdane oldschool death metal. En hoe!

Interviews: Hellyeah
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 28 juni 2010, 01:54
“Ons voornaamste doel is om een ‘hell of a time’ te hebben”, aldus Vinnie Paul, de meestertrommelaar die geschiedenis schreef met Pantera en alweer sinds 2006 het zelfverzekerde middelpunt vormt van Hellyeah. Een band die, hoewel in Europa een nog vrijwel onbeschreven blad, al uitgebreid tourde in de VS en Australië en daar met een debuut vol hedendaagse en volbloed Texaanse bravoure metal al het nodige succes boekte. Als het aan de heren ligt gaat met het verschijnen van de opvolger ‘Stampede’ nu ook de rest van de aardkloot overstag voor de ‘supergroep’, die naast Pantera tevens de namen Mudvayne, Nothingface, Knives Out! en Damageplan op zijn CV heeft staan. Om dit proces wat te vergemakkelijken is Hellyeah in Europa voor een korte tour.

Interviews: Heaven Shall Burn (4)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 17 juni 2010, 15:54
‘Invictus’, Heaven Shall Burns recent verschenen zesde langspeler, voorziet rijkelijk in hedendaagse, snoeiharde en buitengewoon agressieve death metal, geëngageerd en van hoogstaande kwaliteit. Precies zoals we dat gewend zijn van het death metal(core)gezelschap uit het Duitse Saalfeld dus. Het afleveren van een herkenbaar klinkende plaat was dan ook precies wat de heren voor ogen hadden. "Het is het laatste deel van een trilogie, dus het zou niet logisch zijn geweest om dan opeens grote wijzigingen door te voeren." Enkele dagen voor de releasedatum spreek ik met een naar eigen zeggen opgeluchte Maik Weichert, gitarist en creatief brein van de band.

Interviews: Sick Of It All
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 24 mei 2010, 10:48
Slijtage is een woord dat niet voorkomt in het woordenboek van Sick Of It All, dat na een kleine kwart eeuw rauwdouwen op hoog niveau nog altijd van geen inbinden wil weten. Met orenschijnlijk gemak laten de Newyorkse veteranen op ‘Based On A True Story’, studioplaat nummer negen, het heilige hardcorevuur weer in alle hevigheid oplaaien. Gegoten in SOIA’s vertrouwde, uit duizenden herkenbare geluid bewijst het zinderende ‘Based…’ maar weer eens dat honkvastheid lang niet altijd gezapigheid hoeft te betekenen. Tevredenheid overheerst dan ook bij mijn gesprekspartner, drummer Armand Majidi.

Interviews: (hed) p.e.
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 7 mei 2010, 03:59
Het vijfkoppige (hed) p.e. uit Huntington Beach, Californië staat al ruim vijftien jaar synoniem voor een broeierige en opwindende cocktail van hiphop, reggae, punk en metal. Een crossover die de band rond zanger/rapper Jared Gomez altijd op geheel eigen, diverse en bruisende wijze inkleurt. De zeven studioplaten die de band tot op heden uitbracht waren de ene keer ijzersterk en andere keren wat minder overtuigend. Het nieuwe ‘New World Orphans’ hoort echter absoluut in de eerste categorie thuis en laat een ouderwets bevlogen (hed) p.e. horen.

Interviews: I Scream Records
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 24 februari 2010, 09:58
Laurens Kusters vergaart bekendheid binnen de hardcorescene als drummer van Deviate, de Belgische metalcoreformatie die in de jaren negentig behoorlijk in de lift zit. Om de releases van Deviate voortaan zelf uit te kunnen brengen, richt hij in 1994 het label I Scream Records op. Het duurt echter niet lang voordat Kusters ook andere bands gaat contracteren en in de jaren die volgen, groeit het label in Europa uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers op het gebied van punk en hardcore. Vorig jaar vierde I Scream haar vijftiende verjaardag. Een mooie aanleiding om met de tegenwoordig in New York woonachtige Belg de stand van zaken door te nemen.

Interviews: Dark Fortress (2)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 12 februari 2010, 16:11
Zelden heeft black metal zo divers en kleurrijk geklonken als op ‘Ylem’. Op dit recent verschenen nieuwe album van Dark Fortress ontpopt de de Duitse formatie zich meer dan ooit als een van de meest progressieve exponenten die het doorgaans vrij rechtlijnige genre rijk is. Een telefonisch onderhoud met zanger Morean, die overigens al vijftien jaar in Rotterdam woont en vloeiend Nederlands spreekt, mondt al snel uit in een geanimeerd gesprek over de zin en onzin van black metal. Maar niet zonder eerst een en ander toe te lichten omtrent het prachtige ‘Ylem’.

Interviews: Skarhead
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 7 februari 2010, 22:36
Met de EP ‘Drugs, Money & Sex’ en de full-length ‘Kings At Crime’ leverde Skarhead in de jaren negentig een tweetal heuse klassiekers af. In de jaren die volgden werd het echter angstvallig stil rond de Newyorkse thugcoreformatie. Met het knallende nieuwe ‘Drugs, Music & Sex’ is de band rond frontman Lord Ezec echter weer helemaal terug. Met een zes man sterke bezetting, met daarin een paar nieuwe gezichten, nam de bijna vol getatoeëerde muzikant in rap tempo een beul van een plaat op die klinkt als vanouds, een superruige mix van NYHC, straatpunk en wat flarden hiphop.

>>> Volgende pagina